Fietsclub in de gemeente Vorstenbosch Bernheze


Fietsclub in de gemeente Vorstenbosch Bernheze

Zonder professioneel te zijn, kan elke wielerliefhebber zich vermaken door zich bij een club aan te sluiten. Dit is de mogelijkheid die de gemeente Vorstenbosch Bernheze biedt via haar lokale fietsvereniging. Het werkt als een vereniging zonder winstoogmerk met een raad van bestuur. De club is georganiseerd in verschillende leeftijdsgroepen, variërend van zeer jonge tot oudere mensen. Een scala aan activiteiten animeren het leven van de club, waaronder groepsuitstapjes, trainingen en wedstrijden.

Clubsegmenten

De Vorstenbosch Bernheze is, net als alle andere wielerclubs, georganiseerd in leeftijdsgroepen. In de eerste plaats is de peuterafdeling verantwoordelijk voor het aanleren van de basisprincipes van de wielersport aan zeer jonge sporters. Kinderen die al de mogelijkheid hebben om het evenwicht op de fiets te bewaren, worden bij de registratie toegelaten. De leeftijd varieert van 7 tot 14 jaar. Door middel van pedagogische modules en praktische oefeningen, begeleiden de trainers hen om te leren hoe ze binnenshuis en vervolgens in een openbare omgeving kunnen pedalen. Op dit niveau raken de leden vertrouwd met de juiste reflexen en kledinggewoontes, het dragen van truien, shorts, helmen, handschoenen, enz. De volgende sectie omvat minnows en cadetten, waarvan de leeftijd varieert van 13 tot 16 jaar. Deze groep bestaat uit renners van beide geslachten en is in staat om deel te nemen aan het wedstrijdfietsen. Jonge tieners worden op zeer jonge leeftijd getraind om te rijden op fietspaden, wegen, landwegen, om hun rijden te perfectioneren. Uiteindelijk zullen ze kunnen meedoen aan regionale wedstrijden die in de provincie Noord-Brabant of op nationaal niveau worden georganiseerd. De jeugdklasse is de opstap naar het fietsen op hoog niveau. Het verwelkomt jongeren van 17 en 18 jaar. Zij worden onderworpen aan een meer specifieke opleiding die volledig gericht is op technische, professionele en tactische begrippen. De club begeleidt hen in het bijzonder om zich in te schrijven voor nationale uitdagingen bij andere fietscentra in Nederland. Tot slot sluit de seniorencategorie de lijst met rubrieken af. Het omvat mensen van 19 jaar en ouder en tot 50 jaar.

Leren fietsen in een groep

Voordat u kunt genieten van de geneugten van het fietsen met familie of vrienden, is een bezoek aan een club voordelig op verschillende niveaus. U krijgt de kans om de reflexen om in het echte leven te rijden onder de knie te krijgen, hetzij op een mountainbike, een fiets of een racefiets. Uw fietsvereniging Vorstenbosch Bernheze biedt een pedagogisch programma aan voor groepsuitstapjes. Dit type training is essentieel om de voorwaarden te kennen voor het reizen op de openbare weg die openstaat voor het verkeer. U leert bijvoorbeeld de speciale regels van de Wegcode die een fietser moet respecteren tijdens zijn vakantie. Wanneer rijden we in een enkel bestand of in paren? Aanbevolen voor beginners, bouwt dit leren voort op de veilige houding die men moet aannemen in een groepsuitstapje. Wat moet je doen als je fiets kapot gaat? Het inhalen van een vierwielig voertuig? Nacht? Daarnaast zijn ook de keuze van een weinig gebruikte route en non-verbale communicatie door middel van gebaren opgenomen in de aangeleerde concepten.

Fietsen in clubs

Het fietstoerisme is het doel van het fietstoerisme dat in de fietsclub in Vorstenbosch Bernheze is geïnitieerd. Net als de andere secties heeft de wielertoeristische club leden die getraind zijn in de relevante regels en voorschriften. Outdoor ontdekkingen worden uitgevoerd op routes die over het algemeen variëren tussen 50 en 150 kilometer, afhankelijk van het seizoen. Met name Bernheze is een gemeente met een aantrekkelijk natuurlandschap , ideaal om te fietsen. In de omgeving zijn meer dan vijftien fietspaden aangelegd. Een voorbeeld is het circuit van kasteel heeswijk – gravelsegmenten, dat ongeveer 45 km lang is en wordt begrensd door waterlopen. Kasteel heeswijk biedt onder andere de mogelijkheid om de oude kastelen in de Provençaals-Batavische bouwstijl te ontdekken. Niet ver van de stad, in Nistelrode, houdt het circuit van bosweg naar de ganzenven naar Thompsonbrug ook verrassingen in voor fietsers. Ze zullen genieten van de hoge hellingen van de weg en van de overtochten met de fiets. Uw club neemt u ook mee naar het 63 km lange panorama dat De maashorst of de Windmolen, kasteel batenburg u biedt.

Andere clubactiviteiten

Trainingen en sportieve uitstapjes vormen de basis voor de activiteiten van de club. Ze vinden met name plaats op zaterdag en zondag, wat voor de meeste leden en licentiehouders rustdagen zijn. De trainingen worden uitgevoerd onder toezicht van gekwalificeerde instructeurs die erkend zijn door de nationale fietsfederatie. Ze worden geïnitieerd op wegen voor de verschillende leeftijdsgroepen. Uitgevoerd op kruissnelheid, heeft de training tot doel het uithoudingsvermogen, de prestaties en de groepssynchronisatie geleidelijk te verbeteren . De wielerclub Vorstenbosch Bernheze programmeert ook een jaarlijkse kalender metrecreatieve evenementen voor haar leden. Ze worden gehouden tijdens de drie seizoenen waarin het klimaat gunstig is voor wielerescapades, d.w.z. lente, zomer en herfst. Ze kunnen de vorm aannemen van collectieve picknickuitjes of wandelingen. Workshops en conferenties vormen ook de evenementenkalender. Onder leiding van coaches richten zij zich op verschillende thema’s: het kiezen en onderhouden van een fiets, voeding, etc.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *