5 fietstochten te doen in Noord-Brabant

image illustration

Nederland is een van de mooiste toeristische bestemmingen ter wereld dankzij regio’s als Noord-Brabant. Deze zuidelijke provincie van Nederland, ook bekend als Noord-Brabant, met 2,545 miljoen inwoners (volkstelling 2019) zal u versteld doen staan. Zoals de meeste regio’s in dit gebied, heeft Noord-Brabant heel wat mooie plekjes om te ontdekken tijdens een mythische fietstocht. Dus wat zijn ze? Focus! Als u graag in clubverband fietst, nodig ik u uit om een kijkje te nemen op onze pagina over 5 wielerclubs in Noord-Brabant. Woont u in Vorstenbosch Bernheze dan nodig ik u uit om eens een kijkje te nemen bij de wielerclub van de gemeente Vorstenbosch Bernheze en zelfs bij alle wielerclubs van de gemeente Vorstenbosch Bernheze.

Maak een fietstocht in de Biesbosch Nationaal Park

Als u een natuurliefhebber bent, zal een fietstocht (in het recreatieve deel) van het Nationaal Park de Biesbosch u goed doen. Dit natuurjuweel, aangelegd in 1994, is een van de mooiste en grootste parken (40.000 ha) van Europa. Deze natuurlijke omgeving, bestaande uit 3 delen, opent haar deuren voor u met uw fiets. Inderdaad, het omvat fietspaden die u toelaten om al zijn gelukzaligheid te aanschouwen. Zo gaat u, met de hulp van gidsen (om veiligheidsredenen), dit prachtige landschap ontdekken. Een tocht waarbij u de sublieme flora kunt bewonderen die bestaat uit zeer atypische planten zoals de driekantige biezen en de spinnenpopulatie. Naast deze vegetatie zult u zeker niet de prachtige schouwspelen missen die de dieren van dit nationale park u zullen bieden. Laten we hier benadrukken dat deze herhalingen voornamelijk worden uitgevoerd door giraffen, neushoorns of olifanten. Tussen deze wonderlijke ontdekkingen door kunt u even de tijd nemen om foto’s te nemen en deze magische momenten te vereeuwigen.

Bezoek de prachtige stad Eindhoven per fiets

De provincie Noord-Brabant bestaat uit een aantal charmante stadjes met vele verrassingen voor u in petto. Een van hen is ongetwijfeld de stad Eindhoven . Eindhoven is een unieke stad die u zal verwelkomen op uw volgende vakantie in het zuiden van Nederland. U kunt door deze prachtige stad rijden en verrassende ontdekkingen doen. Op de fiets zult u zeker genieten van de prachtige gebouwen die de straten van het historische centrum omzomen. Op een steenworp afstand kunt u ook een wandeling maken door de majestueuze St. Catherine’s kerk, die dateert uit de 19e eeuw. Tijdens deze korte fietstocht kunt u ook de prachtige natuur rondom Eindhoven ontdekken. Groen en zeer charmant, ze zullen u toelaten om wat rustige tijd door te brengen met uw familie. Dit is een geweldige ervaring die u zeker zult willen herhalen, omdat u meer te weten komt over de culturen en de geschiedenis van de mensen in dit land.

Ontdek het mooie dorpje Etten-leur tijdens de Van Gogh tour

Wilt u meer weten over de schilder Van Gogh en zijn inspiratiebronnen? De Van Gogh Route is de beste manier om dat te doen. Op deze fietsroute van 49 kilometer krijgt u de gelegenheid te genieten van de fantastische natuur die u daar te wachten staat. Op de fiets wordt u meegenomen naar prachtige plaatsen die vanwege hun schoonheid de carrière van de beroemde schilder Van Gogh hebben beïnvloed. Onderweg mag u deoude pastorie Mark 6 van Etten-leur en de prachtige architectuur van de particuliere school Jan Provily niet missen. Deze openluchttocht geeft u ook de gelegenheid om vele andere bezienswaardigheden te ontdekken, zoals het Leursestraatje. Een zijstraat die nu bekend staat als Stationsstraat.

Ontdek alle leuke plekjes in Breda op de fiets

Als u een stad in de provincie Noord-Barant met een enorm cultureel erfgoed wilt ontdekken, bent u in Breda aan het juiste adres. Hoewel niet erg groot, heeft deze mooie Nederlandse stad veel natuurgebieden en levendige straten. Met de fiets kunt u dus zonder enig ongemak door de straten van deze stad rijden. Dit zal je laten zien hoe vriendelijk de inwoners zijn. Deze reis zal u ook de gelegenheid geven om de architectuur van de huizen in deze prachtige stad te waarderen. Daarnaast zult u tijdens deze korte fietstocht in Breda zeker een bezoek brengen aan de Marktgrot, het “t Sas” plein of het stadscentrum. Tijdens deze tocht kunt u pauzeren in een van de beste restaurants om een lokale specialiteit te proeven.

Ontdek het historische erfgoed van Bois-le-Duc per fiets

U wordt ondergedompeld in de middeleeuwse geschiedenis vaneen prachtige Nederlandse stad in Den Bosch. Met zijn vele charmante plekjes heeft destad Leuven-Woods heel wat aangename verrassingen voor u in petto. U kunt uw fietstocht beginnen bij het Loonse , een prachtig park in het zuidwesten van de stad. Afgezien van deze hemelse plek kunt u ook besluiten om door de steegjes van het stadscentrum en de rosse buurten te slenteren. En uw bezoek zal niet eindigen zonder een korte fietstocht over de heide . Dit zal u er niet van weerhouden de sublieme architectuur van de Sint-Janskathedraal te bewonderen. Nu u weet hoe u van uw fietstocht kunt genieten, hoeft u het alleen nog maar uit te proberen!